Thursday, November 22, 2012

"Adevarul nu poate fi gandit; el vine la tine"...

Mi-a placut mult, da' foarte mult ce spunea J. Krishnamurti despre adevar!...

'' Adevarul nu are o resedinta stabila; nu este un scop, o tinta. Dimpotriva, adevarul este viu, dinamic, alert, activ. Cum ar putea reprezenta un scop? Daca ar fi un punct fix, n-ar mai fi adevar, ci doar o simpla parere.
Adevarul este necunoscutul si doar o minte care cauta adevarul nu-l va descoperi niciodata, deoarece opereaza cu elemente cunoscute, este rezultatul trecutului, consecinta timpului.
Mintea este instrumentul cunoscutului, prin urmare, nu are cum afla necunoscutul; demersul ei este de a inainta din cunoscut in cunoscut. Cand mintea cauta adevarul- adevar pe care l-a citit in carti- acel ''adevar'' este o proiectie a lui insusi.
Adevarul nu poate fi gandit; el vine la tine. Cand mintea nu este chinuita de ''ceea ce este'' cunoscut, de efectele cunoscutului, numai atunci i se dezvaluie adevarul.
Adevarul se gaseste in fiecare frunza, in fiecare lacrima; el poate fi cunoscut in orice clipa.''

Adevarul este fluid, intr-adevar. Si dinamic...Nu l-am privit pana acum asa...dar, da, cred asta! ...
Si acum inteleg mai bine ce incerca sa-mi spuna cineva cu cateva luni in urma, atunci cand mintea mea se straduia sa afle ''adevarul''...(inca o mai fac, din pacate :( )...

Atunci cand nu cauti cu mintea, adevarul te ia prin surprindere...te ridica si te lasa suspendat in uimire...sau intr-o lacrima...
Adevarul a venit la mine:)...m-a prins cu mintea in inima, pentru ca altfel nu l-as fi sesizat :)!

"El poate fi cunoscut in orice clipa"...
J. Krishnamurti nu ne spune si cum...
Ne lasa sa ghicim....
Cu inima, oare?

No comments:

Post a Comment